Mars купує виробника чипсів Pringles за $36 млрд

15.08.2024
555

Фото: bakeryandsnacks.com

Американська продовольча корпорація Mars купує одного з найбільших виробників сухих сніданків і чипсів Pringles – компанію Kellanova (колишня Kellogg Co.) за $35,9 млрд. Про це йдеться у спільному пресрелізі компаній від 14 серпня, пише Liga.net


Зазначається, що Mars заплатить $83,5 за акцію Kellanova. За даними Bloomberg, це на 33% більше порівняно з ціною закриття Kellanova 2 серпня, останнім робочим днем ​​перед початковим повідомленням про переговори про угоду.

Mars планує профінансувати покупку коштом наявних у розпорядженні ресурсів, а також позики. Фінансування угоди містить проміжний кредит у розмірі $29 млрд, який буде доступний Mars як покупцю.

Рада директорів Kellanova схвалила угоду з Mars. Очікується, що її вдасться закрити у першому півріччі 2025 року після схвалення акціонерів Mars та регулювальних органів.

Акції Kellanova підскочили в ціні на 8,7% під час попередніх торгів у середу. З початку поточного року їхня вартість зросла на 33%.

Аналітики стверджують, що злиття Mars і Kellanova не викликає серйозних проблем з антимонопольним регулюванням, оскільки продукція двох компаній мало в чому перетинається.

Американська компанія Kellanova, крім традиційних снеків, виготовляє продукти на рослинній основі, а також заморожену їжу. З її купівлею Mars отримує такі бренди, як Pringles, Cheez-It та Pop-Tarts.

Корпорація Mars є одним з провідних світових виробників харчових продуктів та кормів для тварин. Корпорації Mars належать бренди шоколадних батончиків та цукерок Bounty, Snickers, Milky Way, Twix, M&M's, Skittles.

Також компанія володіє брендами жувальних гумок Orbit та Wrigley's, марками кормів для домашніх тварин Pedigree, Royal Canin, Whiskas та Sheba. 

Читайте новини і аналітику про ритейл та e-commerce в Україні на нашій сторінці в Facebook, на нашому каналі в Telegram, а також підписуйтеся на щотижневу e-mail розсилку.