«ТК-Домашній текстиль» почне випускати вʼязані вироби. Компанія отримала грант від USAID

22.08.2024
713

Фото: tk-domtex.com.ua

Компанія «ТК-Домашній текстиль», яка входить до групи компаній «Текстиль-Контакт», за підтримки програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України» відкриває новий напрям діяльності – виготовлення вʼязаних виробів, повідомляє Forbes з посиланням на пресслужбу виробника


«Текстиль-Контакт» Олександра Соколовського є одним із найбільших виробників і продавців текстилю.

Після підписання грантової угоди за програмою USAID компанія отримала можливість укомплектувати цілий в’язальний цех і закупити найсучасніше обладнання провідних виробників Японії, Італії та Туреччини. 

Промислових в’язальних машин буде сім, що дасть змогу компанії виготовляти понад 3000 одиниць продукції на місяць.

Тож вже скоро компанія випускатиме светри, шапки, шарфи та в’язані пледи під ТМ HomeLine.

Компанія має намір створити нові робочі місця, зокрема для людей із вузькоспеціалізованими навичками.

Група компаній «Текстиль-Контакт» заснована у 1995 році. Основний напрям діяльності – виробництво та оптово-роздрібний продаж тканин і фурнітури, домашньої білизни, спецодягу та військової форми. Компанія керує мережею оптово-роздрібних гіпермаркетів тканин, мережею магазинів фурнітури та виробів домашнього текстилю. 

За даними компанії, «Текстиль-Контакт» має 100 000 постійних клієнтів, асортимент продукції – 30 000 видів тканин. На підприємствах групи компанії працюють 800 співробітників.

Навесні 2024-го стало відомо, що «Текстиль-Контакт» викупила у бізнес-групи Ігоря Тинного фабрику в Чигирині в Черкаській області. Так компанія пішла у нову для себе нішу – виробництво взуття. Основною причиною для інвестицій «Текстиль-Контакту» у новий сегмент стала співпраця з міжнародними гуманітарними місіями, зокрема зі структурами ООН, пояснював на початку квітня Марценюк. Оскільки вони оголошують тендери на виготовлення і поставку гуманітарних наборів для соціально незахищених верств населення. Зазвичай такі набори комплектуються постільною білизною, одягом, а також взуттям.

Читайте новини і аналітику про ритейл та e-commerce в Україні на нашій сторінці в Facebook, на нашому каналі в Telegram, а також підписуйтеся на щотижневу e-mail розсилку.