Lego пообіцяла відмовитися від нафти для виробництва кубиків

28.08.2024
571

Depositphotos

Данський виробник іграшок Lego збирається до 2032 року замінити викопне паливо, яке використовується для виготовлення фірмових кубиків, на дорожчий відновлюваний пластик.

Найближчими роками компанія має намір закуповувати більше від половини сировини зі стійких джерел за принципом балансу маси й так скорочувати використання нафтопродуктів, йдеться на сайті Lego. Про це пише Liga.net


У першому півріччі 2024 року 30% усієї закупленої смоли було сертифіковано за балансом маси, що відповідає середній розрахунковій кількості 22% матеріалу з відновлюваних і перероблених джерел.

Це значне зростання порівняно з 2023 роком, коли за весь рік 18% сировини було сертифіковано за балансом маси, що дорівнювало 12% сировини зі стійких джерел.

Компанія, яка щороку продає мільярди пластикових кубиків, випробувала понад 600 різних матеріалів, щоб розробити новий матеріал, але не досягла бажаного успіху. Він мав повністю замінити "цеглинки" для дитячих конструкторів на нафтовій основі до 2030 року.

Тепер Lego прагне поступово знизити вміст нафтопродуктів у своїх кубиках, сплачуючи до 70% більше за сертифіковану відновлювану смолу, необроблений пластик, що використовується для виробництва деталей, пише Reuters. 

"Це означає значне збільшення вартості виробництва кубиків Lego", – сказав агентству генеральний директор Lego Нільс Крістіансен.

За його словами, "це привілей, що ми можемо доплачувати за сировину, не стягуючи з клієнтів додаткову плату".

Постачальники Lego використовують біовідходи, такі як кулінарна олія або відходи харчової промисловості, а також перероблені матеріали, щоб замінити первинне викопне паливо у виробництві пластику.

Читайте новини і аналітику про ритейл та e-commerce в Україні на нашій сторінці в Facebook, на нашому каналі в Telegram, а також підписуйтеся на щотижневу e-mail розсилку.