Суд скасував арешт ТРК групи Arricano в Україні

02.09.2024
551

Фото: Arricano

29 серпня 2024 року слідчий суддя Соломʼянського районного суду м. Київ виніс ухвали, якими було скасовано арешт трьох ТРК групи компаній Arricano в Україні.

Про це повідомляє Економічна правда з посиланням на пресслужбу Arricano.


В пресслужбі уточнили, що йдеться про "Сонячну Галерею" (м. Кривий Ріг), CITY MALL (м. Запоріжжя) та "Проспект" (м. Київ). Раніше було скасовано арешт ще одного активу групи компаній Arricano в Україні – ТРК "РайON" (м. Київ).

Під час розгляду справ адвокати групи компаній Arricano в Україні навели суду свої аргументи та переконливі докази про безпідставність арештів ТРК та відсутність подальшої потреби в їх арешті. 

"Рішення суду дає нам стриманий оптимізм, що справа перейде в цивілізоване правове русло з боку правоохоронних органів України і надалі буде вестись без спроби заблокувати та захопити ТРК, а з метою розібратися та відновити справедливість" – сказав директор компанії Маргус Курм.

Водночас, він зазначив, що у компанії не виключають можливості "посилення тиску з боку правоохоронців та намагання поновити процес захоплення активів".

В Arricano також повідомили, що на 5 вересня заплановано розгляд апеляції прокурора на ухвалу слідчого судді про скасування арешту київського ТРК "РайON".

Чотири торгово-розважальні комплекси Arricano були заарештовані у межах кримінального провадження про можливу роботу компанії в Криму у жовтні 2023 року. 

У липні цього року  група компаній Dragon Capital заявила, що офіційно завершила процес виходу зі складу акціонерів Arricano Real Estate PLC, що керує великими торгово-розважальними центрами в Україні.

Читайте новини і аналітику про ритейл та e-commerce в Україні на нашій сторінці в Facebook, на нашому каналі в Telegram, а також підписуйтеся на щотижневу e-mail розсилку.