Співвласник АТБ Буткевич інвестує у виробництво електроенергії

04.10.2024
433

Фото: АТБ

Антимонопольний комітет погодив придбання фондом «Магнум», який належить бізнесмену Геннадію Буткевичу, компанії «УТ Пауер», повідомляє Forbes з посиланням на пресслужбу АМКУ. Основний вид діяльності компанії – виробництво електроенергії.


Згідно із повідомленням, комітет надав дозвіл акціонерному товариству «Закритий недиверсифікований венчурний фонд «Магнум» на набуття разом із ТОВ «Управляюча компанія «Укртепло» контролю над ТОВ «УТ Пауер». Основний вид діяльності «УТ Пауер» – виробництво електроенергії, серед інших видів діяльності: передача і розподілення електроенергії, постачання гарячої води та кондиційованого повітря, будівництво житлових і нежитлових будівель тощо.

За даними YouControl, «Магнум» належить Геннадію Буткевичу, який є співвласником мережі супермаркетів АТБ і президентом футбольного клубу «Полісся». «Магнум» Буткевича володіє 18,88% в «УТ Пауер», свідчать дані. Основним власником компанії (81,12%) є ТОВ «Укртепло», власником якого є Іван Надєїн. Він є президентом ФК «Верес».

Геннадій Буткевич володіє BGV Group Management – інвестиційною компанією, яка розвиває бізнеси та проєкти в секторах видобутку, переробки, енергоефективності, ритейлу та девелопменту.

Forbes оцінював статки Буткевича в $530 млн. Він володіє АТБ і вкладає в родовища рідкоземельних металів, урану і графіту в Житомирській і Кіровоградській областях. Буткевичу також належать спортивний клуб «Восход» і кінний клуб сімейного типу Equides Club, де проводять змагання з гольфу і боксу.

Влітку 2021 року BGV Group придбала футбольний клуб «Полісся», який у сезоні 2022–2023 років виборов собі місце в Українській Премʼєр-лізі.

Читайте новини і аналітику про ритейл та e-commerce в Україні на нашій сторінці в Facebook, на нашому каналі в Telegram, а також підписуйтеся на щотижневу e-mail розсилку.