«Нова пошта» залучила $20 млн кредиту від Credit Agricole для логістичного хабу на заході України

20.08.2024
1077

Фото: Нової пошти

Компанія «Нова пошта» та банк Credit Agricole підписали кредитну угоду на $20 млн, повідомляє пресслужба поштового оператора. Кошти спрямують на розширення логістичних потужностей компанії на заході України. Про це пише Forbes


Кредитні кошти фінансують викуп двох терміналів у Львівській області (поштового та вантажного) з метою подальшого розширення їхньої пропускної спроможності. 

Кредит передбачає автоматизацію та збільшення операційних можливостей терміналів – планується встановити нові сучасні сортувальні лінії. Це має втричі розширити потужності хабу.

За словами Петра Фокова, фінансового директора групи Nova, співпраця з банком матиме перспективу і для майбутнього розвитку компанії у ЄС. Зокрема, коли потрібно буде фінансувати масштабні міжнародні проєкти. 

За результатами 2023 року, «Нова пошта» доставила на 30% більше посилок, ніж у 2022-му, – 412 млн відправлень. Зокрема, компанія доставила 10,2 млн міжнародних посилок, що удвічі перевищує кількість роком раніше. Мережа відділень і поштоматів «Нової пошти» в Україні за 2023 рік збільшилася майже на 5000 одиниць, до 27 050. Загалом покриття мережі зросло за рік на 20%.

За минулий рік «Нова пошта» збільшила виторг на 54%, до 36,5 млрд грн. Прибуток зріс майже вдвічі, до 4 млрд грн.

Нещодавно «Нова пошта» залучила у Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) €70 млн на фінансування інвестиційної програми у 2024 році.

Читайте новини і аналітику про ритейл та e-commerce в Україні на нашій сторінці в Facebook, на нашому каналі в Telegram, а також підписуйтеся на щотижневу e-mail розсилку.